Skattejagt fra sin mobil

scvngrposterHvor er de dog kedelige, de der historie timer!’ Sådan lod det tit fra min datter dengang hun var i folkeskole og det syntes jeg var meget beklagelig da historie faktisk kan være rigtig spændende. Man skal bare gør det levende. Men hvordan gør man dog det når historie bare kommer fra tunge fagbøger? En måde der er blevet afprøvet for nylig er at skabe en skattejagt mha. mobil. Det fører til at man bliver ledt af sin mobil fra den ene post til den anden ved at svare på nogle spørgsmål som dukker op når man befinder sig på det rigtig sted. Og ikke bare skrevne spørgsmål men også spørgsmål vha. video, lyd og billeder. Og det er hverken lærerene eller forlaget som forberede det her; nej, det var eleverne selv!

Denne korte ’trek’, som det hedder, i SCVNGR, den gratis mobil app man skal brug til spillet, er faktisk lavet af eleverne hele vejen igennem. Og de gør det ikke bare for deres egen skyld men i det håb at andre vil være interesseret nok til også at spille med i dette historiske spil. Faktisk er der mange mulige kunder fordi byen vi snakker om hedder Nimtofte og har to store turist attraktioner som fører til, at over et halv million mennesker kører igennem byen for at nå enten Djurs Sommerland eller Lübker Golf. Så der er mange mulige spillere af denne leg.

Spillets kun seks poster tager alligevel en god halv time at løse mens man traver igennem byens mindre kendte kroger. Den er lavet af MidtDjurs Friskolens sjette klasse, i samarbejde med læreren Maria Reinholt, og de har brugt mange timer på at undersøge de muligheder som ligger i byens historie både ved at grave i lokal arkiv, snakke med deres ældre slægtninge og ved at gå ud og kigge selv for at se hvordan den rød tråd skulle bygges op. Og så var det tid, i samarbejde med mig, til at beslutte sig for hvilke spørgsmål, eller ”udfordringer” som det kaldes i SCVNGR, der skal stilles. Og ikke nok med det! Der blev også overvejet om spørgsmåler skulle pyntes med billeder, videoer eller lydfiler. Hvad med et koldblodigt skrig for eksempel når man snakker om nogle af de mange spøgelser som skulle bo i byen? Så betyder det at seks korte spørgsmål faktisk repræsenterer mange timers arbejde i research, formulering og i produktion af tilhørende multimedie.

For at spille skal man være i Nimtofte med den gratis SCVNGR app installeret på enten sin Android eller iPhone. Har man data tændt og står man foran Dagli’ Brugsen så er man klar til spillet. Spillet blev udstillet offentligt for første gang under By Fest i juni 2012 og stod til rådighed frem til udløb af 2012. SCVNGR app’en er først og fremmest en reklame app for små lokale virksomheder men kan være brugt i andre sammenhæng, som for eksempel undervisning, bare man har lidt fantasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *